Dit kan niet anders dan lekker zijn toch? Dit recept van Günther is echt super lekker! Ik heb zijn gerecht al meerdere malen gemaakt, zowel vegan als niet-vegan. In de niet-vegan variant heb ik de vegan-ingrediënten vervangen voor de ‘normale’ varianten. In mijn geval dus rundvlees in plaats van de Kipstuckjes van de Vegetarische Slager. De smaakmaker is en blijft natuurlijk het bier dat je gebruikt!
Ik heb de volgende ingrediënten gebruikt, waar je met 4 personen van kunt eten. Of twee dagen genieten als je maar met z’n tweeën bent 😉 Lekker met verse friet of rijst.
- ±400 gram Kipstuckjes van de Vegetarische Slager of ±400-500 gram runderlappen
- 2 flesjes dubbel bier (lees hier welk bier je in je stoofpot kunt gebruiken)
- 1 witte ui
- 1 winterpeen
- 1 boterham
- 1 tl mosterd (scherpte naar smaak)
- 3 takjes verse tijm
- 2 blaadjes laurier
- 1 blokje groentebouillion
- 1 el ahornsiroop
- 1 el bloem
- 2 el sojaboter (of gewone boter om mee te bakken)
- zout
- peper
- water (zie recept)
Als je bovenstaande ingrediënten hebt gekocht, raad ik je aan om het originele recept van Günther te volgen. Naast dat het leuk is om zijn manier van schrijven, heeft hij ook handige foto’s toegevoegd. Daarmee kun je een beetje volgen of je het nog goed doet.
Succes met koken, heb geduld en alvast smakelijk eten!