Overzicht beste lidl bier

Blinde proeverij: Het beste Lidl bier

Ze verkopen bij de Lidl aardig wat verschillende bieren voor lage prijzen. En iedereen vind er wat anders van. De ene zweert erbij, de ander betitelt het als goedkope rotzooi. Maar is dat zo? Betaal je bij de bekendere bieren dan voor de kwaliteit of toch de marketing? We hebben 8 verschillende pils gekocht bij de Lidl. Prima reden voor ons om Lidl bier eens blind te gaan proeven!

Allereerst willen we delen hoe we de proeverij hebben gedaan, zodat je weet dat het zo min mogelijk beïnvloed is door alle aspecten, zoals prijs, naam, uiterlijk of kennis van het bier.

 • De bieren zijn door twee personen beoordeeld
 • De bieren zijn blind geproefd (ingeschonken door een derde persoon, uit het zicht van de twee proevers)
 • Er zat een Heineken tussen, zodat er niet alleen ‘onbekende’ bieren tussen zaten
 • Er wordt beoordeeld van 1-10 op basis van onderling verschil. Een hoog cijfer betekent dus niet dat het direct een fantastisch bier is, maar met name ten opzichte van de andere geproefde bieren goed is beoordeeld
 • Wij zijn geen professionele proevers/kenners en/of brouwers, maar net als jij liefhebber

Bier 1; Oettinger

Oettinger Lidl bier

Wat ons direct opviel was dat het bier erg snel dood slaat. Dat ziet er gewoon minder mooi uit en drink minder lekker. De afdronk is een beetje bitter, en is vrij zoet van smaak. Het bier is erg licht van kleur, maar heeft een mooie hoeveelheid koolzuur. Prima biertje dus en niet voor niets het meest verkochte bier in Duitsland!

Cijfer: 7,5 & 6,5

Bier 2; Heineken

Heineken pils

Ten opzichte van de vorige heeft deze een hele mooie schuimkraag, maar wel een saaie smaak. Smaak komt over alsof iedereen deze enigzins wel lust. De afdronk van dit bier is ook minder lekker/aanwezig. Dat het bier erg toegankelijk is, bleek niet zo vreemd toen we erachter kwamen dat het Heineken is, dat zich natuurlijk zo breed mogelijk geliefd wil maken onder bierdrinkers.

Cijfer: 6 & 8

Bier 3; Perlenbacher

Perlenbacher pils Lidl bier

Wederom een hele goede schuimkraag. Deze Perlenbacher heeft een flink bittere smaak en een langere afdronk dan bier 1 en 2. Komt qua bitterheid in de buurt van een zachtere IPA. Dit bier zou ik aanbevelen als je van écht bitter houdt, anders zou ik deze links laten liggen.

Cijfer: 6,5 & 6

Bier 4; Finkbrau

Finkbrau Lidl bier

Finkbrau heeft een hele mooie gouden kleur en een goede, prettige afdronk. Het is niet te zoet, niet te bitter en is erg fris. Heerlijk verfrissend doordrink-biertje. Met name op een warme zomerdag is dit biertje van de Lidl een aanrader!

Cijfer: 9 & 7,5

Bier 5; Veltins

Veltins Lidl bier

Het uiterlijk van dit blik bier doet ons erg denken aan Heineken door de combinatie groen en zilvergrijs. Veltins is overigens één van de meest verkochte bieren in Duitsland en naast de Lidl ook in andere supermarkten te koop. Na de eerste slok was bij allebei dit onze eerste gedachte “Wow wat een straffe, bittere pils!” Zo erg zelfs, dat je er een droge mond van krijgt. Vaak is dat een goed teken, in dit geval niet. Voor ons geen favoriet dus uit deze lijst.

Cijfer: 6 & 6

Bier 6; Kordaat

Kordaat Lidl bier

Dit bier heeft weinig smaak, is vrij zoet en heeft hele korte afdronk. Prima bier voor een goedkoop feestje of BBQ, waar de nadruk ligt op ‘zuipen’ 😉 De Lidl heeft het dus erg slim gedaan met de marketing omtrent dit bier, aangezien we deze voorheen wat vaker hadden gedronken en dachten dat dit het ‘beste’ bier was bij de Lidl. Schijn bedriegt dus!

Cijfer: 5 & 6,5

Bier 7; Argus

Argus Lidl bier

Een goed bitter bier en niet zo zoet als de vorige (Kordaat). Argus heeft een prima afdronk, maar is ook niets bijzonders en daardoor een erg simpele, goedkope pils.

Cijfer: 6 & 6,5

Bier 8; Perlenbacher Strong

Perlenbacher Strong Lidl bier

Bij de Perlenbacher Strong is maar weinig te proeven van de ‘Strong’. Het bier heeft ook geen goede bitterheid, maar is ook niet te zoet. Vrij nietszeggend eigenlijk qua smaak, maar als je deze meerdere drinkt dan komt ‘ie wel als een bommetje binnen. Wij vinden dit geen aanrader als je van sterker bier houdt.

Cijfer: 4 & 5

Conclusie; het beste Lidl bier!

Je hebt nu alle cijfers gezien, maar toch nog even ter conclusie. Altijd handig!
Onze keuzes uit de bieren van de Lidl zijn zeker Finkbrau en Oettinger. Ook als je nagaat dat deze bieren 50 cent of minder per blikje (33cl) kosten, is dat een hele mooie prijs voor een prima bier.

4 Comments

 1. Argus en Veltins zijn veels te bitter en het woord “gebrouwen” ontbreekt op de verpakking dus het is limonade of wel een mix drank. Kordaat is wel gebrouwen en niet zo bitter.

  • Hi Jean,

   Zo goed hebben we niet op de verpakking gelet, maar we gaan ervan uit dat het toch gewoon gebrouwen is, het is tenslotte bier. Kordaat is inderdaad niet zo bitter, wij vonden het zelfs erg zoet. Zeker als je het in een proeverij opneemt met andere pilsners.

   Ieder zijn smaak uiteraard!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *