Tips: Waar bier drinken in Brugge

Iedereen heeft het altijd over de bezienswaardigheden in Brugge, maar als je onze website hebt gevonden, kunnen we maar beter eerlijk zijn. We gaan naar Brugge om lekkere bieren te drinken! Wij zijn onlangs in deze prachtige Vlaamse stad geweest en hebben een aantal tips voor je verzameld.

Brouwerij Bourgogne des Flandres

Deze brouwerij is minder bekend, maar heel erg tof. Het pand ligt aan het water, waar ze ook een prachtig terras aan het water hebben! Je kunt er een proeverij plank bestellen, maar uiteraard ook losse bieren. Wij gingen voor de Bourgogne des Flandres, wat een eigen samenstelling is van de Bruinen Os en Lambiek. Dit zorgt voor een roodbruin bier met een zoet-zure balans.

Het terras van de brouwerij

‘t Brugs Beertje

Met stipt onze favoriet om heerlijke speciaalbieren te drinken! Anders dan in Nederland heb je hier geen overvloed aan DIPA, TIPA of NEIPA, maar juist héél veel belgische bieren! Denk aan Blond, Amber, Tripel, Trappisten en witbieren. Een heel leuk oudbruin café met een klassieke bierkaart, welke simpelweg een aantal a4’tjes vol met namen en prijzen is. Een klein gokje; ze hebben meer dan 300 bieren die je kunt bestellen.

Brouwerij De Halve Maan

Je kunt Brugge niet verlaten als bierliefhebber zonder bij deze brouwerij geweest. Deze brouwerij staat het meest bekend om zijn Brugse Zot, maar produceert ook andere bieren. De Brugse Zot is het meest bekende bier van deze brouwerij en dat snappen wij! Wij hadden hem vers (en ongefilterd!) van de tap, dan is het bier echt op zijn allerlekkerst.

De andere bieren die ze brouwen zijn onder andere de Straffe Hendrik-serie, zoals de Tripel en Quadrupel, maar ook de Blanche de Bruges.

Jaarlijks komen er zo’n 100.000 bezoekers en dat is niet voor niks. De rondleiding door de zes generaties oude brouwerij is een unieke. Wees opgelet, de route bevat ongeveer zo’n 220 tredes, dus zorg voor handige schoenen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *