Hertog Jan Het Weerzien

Hertog Jan brouwt voor opening horeca

Wat een prachtig gebaar, maar ook een slim stukje marketing. Al geloven we wel dat de mannen (en vrouwen) van Hertog Jan dit écht menen. Speciaal voor de heropening van de Horeca eind april hebben ze een nieuw bier gebrouwen: Het Weerzien

Met een mooie bijbehorende naam maken ze dit nieuws bekend. Ze omschrijven dit bier zelf als volgt

Het Weerzien is een echte Kölsche Wiess. Een bovengistend en ongefilterd blond bier met 4,9% alcohol. Gebrouwen met een kleine hoeveelheid tarwemout voor extra volmondigheid en aroma. Het Weerzien is fris doordrinkbaar met lichte hoptoetsen en een lekker fruitige afdronk door de gebruikte Kölsch gist.

hertogjan.nl/het-weerzien

Wij krijgen daar dorst van als we dat zo lezen en het klinkt ook best uniek. Brouwer Micha Peute van Hertog Jan spreekt over dat ze door het missen van ons café, het samenzijn en de ontspanning die deze (horeca) plek biedt. Verder zegt hij dat het bier smaakt als een nieuw begin en hoopt met dit bier de horeca een steuntje in de rug te geven.

Het bier is niet alleen verkrijgbaar bij de horeca, maar ook gebotteld. De opbrengst van de verkoop van de flessen, gebruiken ze om meer bier te brouwen dat ze weg kunnen geven. Dus met het aanschaffen van een aantal flesjes voor thuis, help je de horeca ook. Maar uiteraard smaakt zo’n biertje veel lekkerder vers uit de tap, op het terras, in het zonnetje.

Hertog Jan Het Weerzien kopen?

Via onderstaande link kom je bij de brouwerijwinkel van Hertog Jan terecht. De bieren zijn ook verkrijgbaar op andere verkooppunten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *