Dit is het duurste biertje in de wereld!

Soms kun je je afvragen of je niet teveel betaalt voor een biertje. Nou, dat zal deze winnaar van een wel heel speciale veiling zich vast en zeker hebben afgevraagd, maar daar heb je dan ook wat voor! Voor zover bekend is dit het allerduurste biertje in de wereld.

Wellicht heb je ooit het verhaal gehoord over de Allsopp’s Artic Ale. Niet? Wij kenden het verhaal ook nog niet. Maar het gaat dus als volgt:

In 1852 heeft een zeker Sir Edward Belcher een aantal biertjes meegenomen op een expeditie naar de Noordpool (Arctic). Deze waren gebrouwen door Samuel Allsopp. Dit bier had de speciale eigenschap dat deze pas bevroor ver onder de nul graden en was anti-scheurbuik. In die tijd was dat van vitaal belang!

Het verhaal wordt mooier, want er is zelfs iemand uit Oklahoma geweest die een fles heeft weten te bemachtigen via eBay voor slechts $304! De verkoper wist vast niet dat deze fles vele malen meer waard was door zowel de ouderdom, als de geschiedenis achter dit specifieke bier. Degene uit Oklahoma heeft bij ontvangst het bier direct terug op eBay geplaatst, echter niet voor $304.

De gehele geschiedenis van de fles was nu toegevoegd en een ‘Buy it now’-prijs van maarliefst $150.000! Dat zou nog eens een dikke winst zijn, op een flesje bier. Maar na enkele dagen was het hoogste bod al $2000 en slechts 9 dagen na plaatsing stond het hoogste bod, van de 157(!), op – niet schrikken – $503.300!

Wat is het duurste biertje dat jij aangeschaft hebt? Laat het weten in de reacties hieronder!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *