5 x beste bierbrouwerijen uit omgeving Breda

Big Belly Brewing

Een jonge brouwerij, nog niet zo lang aan het brouwen, maar maakte al snel naam door hun bijzondere bieren. De meest opvallende bieren zijn toch wel de Liquid Desserts, zoals de Red Velvet Coconut Christmas Cake Quad. Precies. Juist door de unieke recepten maken deze 3 mannen naam. Binnenkort openen ze zelf een eigen bar in de binnenstad van Breda. Daar later meer over, want dat moeten we gezien (en geproefd) hebben!

Website: https://www.bigbellybrewing.nl & Instagram: @bigbellybrewingnl

Brouwerij Frontaal

Ontstaan in 2015, maar zijn daarvoor bezig geweest met een ‘jarenlange zoektocht naar de verschillende smaken & aroma’s in al bestaande bieren’. Aldus Frontaal zelf. De brouwerij beschikt over een eigen Brouwcafé waar je een ruime selectie bieren van de tap kunt krijgen. Leuke aan Brouwerij Frontaal is dat ze innovatieve bieren ontwikkelen, met kwaliteit voorop. Ze doen geen concessies in het gebruik van ingrediënten, maar balans is ook enorm belangrijk. De krachten achter hun heerlijke, unieke bieren. Naast dat ze lekker zijn, besteden ze ook aandacht aan de vormgeving. Je zou de blikjes niet weg willen gooien, zo tof zijn ze.

Website: https://frontaalbrewingcompany.com/ & Instagram: https://www.instagram.com/frontaalbrewingco/

Brouwerij Bliksem

Zoals ze zelf zo mooi zeggen: “Zo oud als de natuur zelf, gevaarlijk en het verrast je altijd: Bliksem!” Deze jonge brouwerij richt zich juist op uitdagende recepten, die gestoeld zijn op traditie, maar niet altijd traditioneel zijn. Je kunt de bieren van Brouwerij Bliksem snel herkennen aan het etiket door de hele rock-vibe die te voelen is in het ontwerp. Hun muzieksmaak laten ze terugkomen in hun bieren; dikke vette bieren, met een stevige body en een volle smaak, een Bourgondische basis met een tegendraadse attitude. Brouwerij Bliksem heeft geen eigen bar, maar je kunt ze vinden bij BRACK in Breda of uiteraard bij de betere bierwinkel.

Website: https://www.brouwerijbliksem.nl & Instagram: https://www.instagram.com/brouwerij_bliksem/

Brouwerij Boschdal

De in 2017 opgerichte ‘Beekse’ brouwerij wint in rap tempo aan liefhebbers! In 2019 won hun Boschdal Wit een World Beer Award. Niet mis, maar ook verrassing. De brouwer achter Boschdal is Wim van den Kieboom, Nederlands kampioen bierbrouwen in 2012. Ondertussen hebben ze een aantal bieren toegevoegd aan het assortiment en breidt het aantal verkooppunten zich razendsnel uit. Leuk feitje; de opbrengst van hun Boschdal Blond gaat voor een gedeelte naar de Stichting de Engelbewaarder, welke lokale doelen in de omgeving van Prinsenbeek (thuis van Boschdal) ondersteunt.

Website: Geen

Last, but not least: Witte Anker

Wellicht één van de oudste speciaalbieren uit Breda, namelijk met een geschiedenis terug tot aan 1647! Herkenbaar aan de strak vormgegeven etiketten met, je raadt het al, een wit anker. Hun proeflokaal bevindt zich in de binnenstad van Breda, namelijk Dok19, aan de haven. Hier hebben ze het bier van brouwerij Witte Anker altijd vast aan de tap en kun je zelf tekst en uitleg van de brouwer krijgen. Wel eerst even lief vragen natuurlijk.

Website: https://witteanker.nl & Instagram: https://www.instagram.com/witte_anker/

Mist er in jouw ogen nog een belangrijke, goede brouwerij uit Breda en omgeving? Laat je reactie in de comments achter en we maken een deel 2!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *