Bierglazen in alle soorten en maten

Er zijn verschillende soorten glazen die gebruikt worden voor het serveren van bier, afhankelijk van het type bier dat wordt geserveerd. Hier zijn enkele voorbeelden:

Een pilsnerglas is een dun, hoog en smal glas dat vaak wordt gebruikt voor pilsners en andere lichtere bieren. Het is ontworpen om de koolzuurbelletjes in het bier in stand te houden en de smaak en geur van het bier te versterken.


Een weizenbierglas is een breed, uitlopend glas dat vaak wordt gebruikt voor weizens en andere witbieren. Het is ontworpen om de nevel van het bier in stand te houden en de smaak en geur van het bier te versterken.


Een trappistenglas is een breder, hoog glas dat vaak wordt gebruikt voor trappistenbieren en andere donkere bieren. Het is ontworpen om de smaak en geur van het bier te versterken en het bier te laten “ademen” tijdens het drinken.


Een tulpenbierglas is een glas met een bolle bodem en een uitlopende rand, vaak gebruikt voor Belgische bieren. Het is ontworpen om de smaak en geur van het bier te versterken en het bier te laten “ademen” tijdens het drinken.


Een snifter is een bolvormig glas, vaak gebruikt voor bieren met een hoog alcoholgehalte, zoals bieren van de abdij. Het is ontworpen om de geur van het bier te concentreren en te versterken.


Houd er rekening mee dat er veel verschillende soorten bieren zijn en dat de juiste glaskeuze afhangt van het type bier dat je wilt serveren. Sommige brouwerijen hebben ook hun eigen glazen voor hun specifieke bieren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *