Portugal

Bier in Portugal heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de 16e eeuw, toen het land werd bezet door de Moren. De Moren introduceerden de bierbrouwerijtechnieken in Portugal, waaronder het gebruik van hop en gerst voor de productie van bier.

In de 18e eeuw begonnen Portugese brouwers bier te exporteren naar andere landen, waaronder Brazilië en Angola. De brouwerijen in Portugal waren vaak familiebedrijven die generaties lang in dezelfde familie bleven.

Tegenwoordig wordt er in Portugal veel verschillende soorten bier geproduceerd, waaronder pilsners, witbieren en stouts. Er zijn ook veel kleine brouwerijen die bier maken met lokale ingrediënten en unieke smaken. Bier is een populaire drank in Portugal, vooral tijdens feestdagen en sportevenementen.

De oorsprong van bier in Portugal ligt dus bij de Moren, die de bierbrouwerijtechnieken introduceerden in het land. Deze technieken zijn door de eeuwen heen ontwikkeld en aangepast, waardoor er nu veel verschillende soorten bier in Portugal worden geproduceerd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *