Water

Water is een van de belangrijkste ingrediënten in bier en kan een grote invloed hebben op de smaak, kleur en textuur van het bier. Water is verantwoordelijk voor ongeveer 90% van het bier, en kan bijdragen aan de smaak en mineraliteit van het bier.

Er zijn veel verschillende soorten water die worden gebruikt voor het brouwen van bier, waaronder hard water, zacht water en water uit bepaalde regio’s. Hard water bevat veel mineralen zoals kalk, wat kan leiden tot een rokerige smaak in bier. Zacht water bevat minder mineralen en kan leiden tot een zachter bier met minder smaak.

Water uit bepaalde regio’s kan ook invloed hebben op de smaak van het bier. Bijvoorbeeld, water uit de stad Pilsen in de Tsjechische Republiek wordt beschouwd als ideaal voor het brouwen van Pilsner-stijl bieren vanwege de unieke mineralen en de samenstelling van het water.

Brouwers kunnen ook mineralen toevoegen aan het water om de smaak van het bier te beïnvloeden. Bijvoorbeeld, brouwers kunnen kalk toevoegen om de pH-waarde van het water te verhogen en de bitterheid van het bier te verhogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *